17 december 2007

Mummu's verjaardag

Zaterdag kwamen we in Jämsä (114 km ten noorden van Lahti), in het ouderlijk huis van Ulla, bijeen voor het vieren van de 95e verjaardag van Ulla's moeder (mummu). Dit is een foto van de jarige:


Anna Tuulikki Manninen, geboren 12.12.12

Op het feest waren haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, met "aanhang", aanwezig. In (Finse) alfabetische volgorde:
Amanda, Andreas, Anna, Anniina, Heidi, Henna, Hilla, Janne, Jarkko, Johanna, Juha, Juho, Jussi, Kaisla, Karoliina, Liisa, Marjukka, Markus, Matias, Matti, Matti, Mauri, Pinja, Poppe, Päivi, Raili, Reetta, Sanna, Satu, Tommi, Ulla, Veikko en Vuokko.
Door ziekte of werk ontbraken: Anssi, Jan, Pirkko en Tomi.

Een mooi rijtje. Welke naam hoort niet in dit rijtje thuis? Natuurlijk: Poppe. Alle andere namen komen wel voor op de Finse naamdagkalender. Voor een Fin is de naamdag nog belangrijker dan de geboortedag, behalve als het een kroonjaar betreft.

Voor mummu begint het toch wel een beetje moeilijk te worden om alle namen en de relaties daartussen te onthouden. Bij de samenzang zong ze haar partijtje nog best mee. Dat ze de liederen een paar tellen later dan de anderen beëindigde zij haar graag vergeven.

Inmiddels moeten wij rekening houden met een zwarte Kerst: geen sneeuw. Maar dat is voor ons niets bijzonders.

Geen opmerkingen: