5 oktober 2007

Bijna vier weken in Finland

Nu zijn we al bijna vier weken in Finland. We wonen tijdelijk bij Mummu en we vermaken ons prima. Bijna elke dag gaan we naar Jämsä om in de bieb even te kunnen internetten en boodschappen te doen. Poppe heeft nieuwe rubberlaarzen gekocht (merk: Nokia, het bedrijf bestaat al sinds 1898). Verder wandelen we in de omgeving en spelen we regelmatig een spelletje scrabble. Soms de Nederlandse versie, soms de Finse versie, met Ä en Ö. De B, C, F en G hebben in het Finse scrabble een hoge woordwaarde en er zijn geen Q, W en Z in het Finse alfabet.

Gisteren zijn we naar ons huis in aanbouw in Lahti geweest. De pessimist van ons tweeën ziet vooral wat er nog allemaal moet gebeuren, terwijl de optimist met plezier kijkt naar alles wat al af is en bedenkt hoe ons huis er uit zal komen te zien, als we er eenmaal in kunnen trekken. Nog een paar weken geduld. Ook zijn we langs het postkantoor geweest voor onze post, die vanuit Voerendaal wordt doorgestuurd en post die al naar het nieuwe adres is gestuurd. Er zit wat vertraging in de tijd dat wij de post krijgen.
Het is hier nu zo’n 12 graden buiten en binnenshuis nog wel wat warmer. Voor ons dus nog geen handschoenen en sjaal, zoals de jonge meisjes die we vandaag zagen wel al dragen. De zon komt hier nu rond half acht op en gaat om half zeven onder. Dus het wordt hier nog ietsje eerder licht dan in Nederland en een half uur eerder donker.
Volgende week gaan we samen met Raili naar een huisje in Punkaharju in de buurt van Savonlinna in Zuidoost Finland. Een vakantie in een vakantie. Hierbij alvast een plaatje van internet om een indruk te krijgen. Nee wij vervelen ons niet.

Geen opmerkingen: