25 november 2009

Sinfonia Lahti op reis

Morgen is er weer een concert van Sinfonia Lahti in de “eigen” Sibeliushal. Dirigent is Jukka-Pekka Saraste en solist de Hongaarse pianist Dezső Ránki. Gespeeld worden: Joutsenet (Zwanen) van de Finse componist Raitio, het pianoconcert van Schumann en de Lemminkäinen-suite van Sibelius. Het programma wordt herhaald op 28 nov. te Wenen en op 2 dec. te Boedapest.

Op 27 nov. speelt Sinfonia Lahti o.l.v. Jukka-Pekka Saraste in Bratislava, met als solist Pekka Kuusisto. viool. Op het programma staan: Corrente II van M. Lindberg en werken van Sibelius: Zes humoresken voor viool en orkest, Twee serenades voor viool en orkest en de Zesde symfonie. Dit programma wordt herhaald op 29 nov. te Wenen, op 30 nov. te Linz en op 6 dec. (de Finse nationale feestdag) in Lahti.

Tot slot nog een paar pikante details.
Op zaterdag 28 november spelen in Wenen twee Finse orkesten! Sinfonia Lahti speelt ‘s middags in de Wiener Musiekverein (Gouden zaal). ‘s Avonds speelt het Helsinki Philharmonisch Orkest in het Konzerthaus o.l.v. John Storgårds, met als solist Jean-Yves Thibaudet, piano
Het Helsinki Philharmonisch Orkest speelt op 27 november met dezelfde solist ook in Boedapest in dezelfde zaal als Sinfonia Lahti op 2 december. De prijs van een kaartje voor het concert van het orkest van Helsinki loopt van 1500 tot 4000 forinten, dat van een kaartje voor Sinfonia Lahti van 1900 tot 6900 forinten. Verschil moet er zijn.

Geen opmerkingen: