12 augustus 2008

Koning Litti speelde weer voor FC Lahti!

Jari Litmanen (inmiddels 37 jaar), voor zijn fans Litti of kuningas (de koning), kende gisteravond een glorieuze rentree bij FC Lahti. De voormalige Ajacied kwam in de thuiswedstrijd tegen KuPS uit Kuopio in de 55e minuut als invaller binnen de lijnen, scoorde zelf twee keer en gaf de beslissende passes voor twee andere doelpunten. Lahti won met 8-1, een record voor de Finse hoogste voetbalklasse. Rafael Vieira, van 2000 tot 2002 onder contract bij SC Heerenveen, was de grote man met drie goals, maar alle ogen waren gericht op Litmanen.
Litmanen had afgelopen vrijdag een contract tot het einde van het seizoen getekend met FC Lahti en speelde maandag al mee bij de club, die hij ook in 2004 al eens diende.
Ik was een van de 4.163 toeschouwers in het stadion op deze onvergetelijke avond voor de FC Lahti. Het aantal toeschouwers viel wat tegen, slechts een duizendtal meer dan anders. Een verklaring is mogelijk het feit dat de wedstrijd rechtstreeks op de TV werd uitgezonden. Aan de hand van de TV-beelden kan ik bewijzen dat ik erbij ben geweest!

Geen opmerkingen: