15 december 2008

Finland wereldkampioen!

In een weekend vol sport, en ook Nederlandse successen (veldlopen en zwemmen), is Finland in Praag wereldkampioen geworden in een toernooi waarin Nederland 19e werd. Het gaat om de sport die in Finland salibandy heet, en in Nederland vloerbal, floorball of unihockey. Salibandy is een sport die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey. De wedstrijd gaat over 3x20 minuten.
Het bijzondere aan dit kampioenschap was dat Finland in de finale won van Zweden, dat de vorige 6 keer wereldkampioen was geworden. Een wedstrijd tussen Finland en Zweden is bijna net zo serieus als een wedstrijd tussen Nederland en Duitsland.
Maar het meest bijzondere was toch wel het scoreverloop. Finland nam een sensationele 4-0 voorsprong. Op de tribune zeer betrokken gezichten van de Zweden en zeer uitgelaten Finnen.
In de 3e periode kwam Zweden langszij, 4-4, en wisten de Zweden zelfs een 6-4 voorsprong te nemen. Dus: zeer betrokken gezichten van de Finnen en zeer uitgelaten Zweden op de tribune. Maar kort voor tijd maakte Finland 6-5 en 6-6. In de verlenging scoorde Finland de gouden goal. Op de tribune dus zeer uitgelaten Finnen en zeer bedroefde Zweden.
En zo valt er toch nog heel veel te genieten in deze donkere winterperiode (de tweede sneeuwperiode is net achter de rug).

Geen opmerkingen: