24 februari 2010

700 maal goud

Ze vallen toch wat tegen, die Olympische Winterspelen in Vancouver. Verkeerde wissel van Kramer op de 10 kilometer, Nederlandse viermansbob komt niet in actie, tegenvallende prestaties van de Finse skispringers en deelnemers aan de noordse combinatie. En dan valt ook nog eens onze persoonlijke favoriet Kiira Korpi tijdens haar korte kür bij het kunstrijden. Gelukkig vielen Wüst en Tuitert niet en wel mee.


Dan waren afgelopen weekend de  47e Schansspringdag (voor heel jong en ouder) en de 15e Kinder-Olympische Winterspelen in het Skistadion van Lahti een groter succes. Bij de Winterspelen werd gestreden in verschillende klassen. Kinderen tot 4 jaar moesten 200 meter langlaufen, kinderen van 5 en 6 jaar 400 meter, kinderen van 7 en 8 jaar 600 meter, en kinderen van 9 jaar en ouder 800 meter. De wedstrijden werden gehouden tijdens een sneeuwstorm, bij een temperatuur van hoogstens -15 graden. De gevoelstemperatuur zal wel in de buurt van de -25 hebben gelegen. De traditie wil dat de wedstrijden altijd doorgaan, ongeacht de weersomstandigheden. De kinderen en hun ouders hebben dit weekend dus echt wel “sisu” (doorzettingsvermogen) laten zien.  Er namen 700 kinderen deel en voor elk was er een gouden plak!
Misschien was bij deze Winterspelen wel de Finse hoop voor de Olympische Winterspelen van 2026 in Lahti aan het werk te zien. In Lahti? Waarom niet? Lahti heeft zich in het verleden al driemaal kandidaat gesteld voor het organiseren van de  Olympische Winterspelen, namelijk voor die van 1964, 1968 en 1972. Zonder succes dus. Maar waarom zou het in 2026 niet een keertje kunnen lukken?

Geen opmerkingen: