16 februari 2010

Water, water, water

Vorige week werd in Helsinki een top van Oostzeelanden gehouden om maatregelen te treffen die van de Oostzee weer een schone(re) zee moeten maken. Wij hebben al heel wat tochtjes over de Oostzee gemaakt, maar er nooit bij stilgestaan dat deze binnenlandse EU-zee (afgezien van de kust bij Kaliningrad) moet worden beschouwd als de meest vervuilde zee ter wereld. Maar de top was een succes. Er is dus hoop op een toekomst met schoner water in de Oostzee.

Als we de roddelbladen moeten geloven heeft de Finse president, mevr. Halonen, haar temperament getoond tijdens het diner op de top. Zij maakte zich namelijk kwaad over het feit dat er tijdens het diner
water uit flesjes werd geserveerd. Ze vroeg en kreeg haar glas gevuld met Helsinki’s leidingwater. 
Jammer dat de top niet in Lahti werd gehouden, want dan had mevr. Halonen haar gasten, onder wie de Zweedse koning en de Russische eerste minister Putin, op “misschien wel het beste water ter wereld” kunnen trakteren.

De waterleidingmaatschappij in Lahti,
Lahti Aqua, bestaat dit jaar 100 jaar, en viert dat groots. In een paginagrote advertentie werden wij met de 120.000 inwoners van Lahti en Hollola uitgenodigd om ter ere van het jubileum thuis het glas met “misschien wel het beste water ter wereld” te heffen.
Drinken van dat lekkere
water doen we iedere dag graag. Maar heffen?

Geen opmerkingen: